lauantai 24. joulukuuta 2016

Kiitos, Jeesus...?

"Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän (exomologeo; tunnustaa) Jumalaa".
Room. 14:11

Ylistetty (eulogetos; siunattu) olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta
1Piet. 1:3


Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin.
Mark. 10:18, Luuk. 18:19

En minä ota vastaan kunniaa (doxa) ihmisiltä
Joh. 5:41


doxa 1391 (168)
glory 145, glorious 10, honour 6, praise 4, dignity 2, worship 1

Isä on minua suurempi.
Joh. 14:28


24 Teidän on maailma ja elämä ja kuolema, nykyiset ja tulevaiset, kaikki on teidän.
23 Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan. 
1Kor. 3:23

Olen koonnut ylistystä kuvaavia kreikan sanoja listaksi tälle sivulle. Kysymyksenä oli; "ketä ylistetään?" Tutkisteluni lopputulos on pöyristyttävä. Sinäkin olet ehkä lukenut näitä jakeita kymmeniä kertoja, mutta oletko ymmärtänyt mitä luet. Jos jaksat käydä läpi listan jakeita, huomaat, että ihmiset ylistivät aina Jumalaa, ei Jeesusta, Paavali ylisti Jumalaa, Pietari... ja Jeesus antaa kaikessa kaiken kunnian ja ylistyksen Isälle. Hän loistaa Isänsä antamaa kirkkautta.

Hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden (doxa), kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".
2. Piet. 1:17

En ole vielä löytänyt Raamatusta jaetta, jossa sanottaisiin, "kiitos, Jeesus" tai "kiittäkää ja ylistäkää Jeesusta"

jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra (kurios).
Fil. 2:11

Te puhuttelette minua opettajaksi ja Herraksi, ja oikein te sanotte, sillä se minä olen.
Joh. 13:13

Herra eli 'isäntä', 'omistaja', 'hallitsija', 'johtaja'

kurios 2962 (748)
Lord 667, lord 54, master 11, sir 6, Sir 6, misc 4

'adown 113 (335)
from an unused root (meaning to rule)
lord 197, master(s) 105, Lord 31, owner 1, sir 1

Jeesus on Herra, kaikkien polvien tulee notkistua hänen nimeensä, alistua hänen tahtoonsa, niinkuin hän on alistunut Isän tahtoon. En myöskään ole löytänyt jaetta, jossa Jeesus sanoisi olevansa Jumala. Saatana, joka tahtoo varastaa ylistyksen Jumalalta, tietää nämä asiat ja hän on saanut uskovat ylistämään ja rukoilemaan Jeesusta, välimiestä, Isän Jumalan sijaan.

Jeesus oli kaikessa nöyrä ja totuudellinen, etsien aina Isän tahtoa ja antaa kaiken kunnian Isälle. Meidät on kutsuttu hänen seuraajikseen.

Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen (alistuva) ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
Matt. 11:29

Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa (doxa) toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa (doxa), mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala?
Joh. 5:44

Hän ei opettanut meitä tekemään mitään, mitä hän ei itse tekisi; meidät on kutsuttu hänen seuraajikseen

7 Jos jollakin teistä on palvelija kyntämässä tai paimentamassa, sanooko hän tälle tämän tullessa pellolta: 'Käy heti aterialle'?
8 Eikö hän pikemminkin sano hänelle: 'Valmista minulle ateria, vyöttäydy ja palvele minua, sillä aikaa kuin minä syön ja juon; ja sitten syö ja juo sinä'?
9 Ei kaiketi hän kiitä palvelijaa siitä, että tämä teki, mitä oli käsketty?
10 Niin myös te, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän on käsketty tehdä, sanokaa: 'Me olemme ansiottomia palvelijoita; olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään'."
Luuk. 17:7-10

Paavali oli Jeesuksen seuraaja, Kristuksen palvelija, joka etsi Jumalan suosiota eikä pyytänyt ihmisiltä kiitosta:

Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. 
Gal. 1:10

...emmekä ole etsineet kunniaa (doxa) ihmisiltä, emme teiltä emmekä muilta
1. Tess. 2:6

vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.
Room. 2:29

Jeesus rukoili Isää. Jumala on lähettänyt sydämeemme Poikansa hengen, joka meissä huutaa; "Abba, Isä!" (Gal. 4:6). Jeesus antoi meille nimensä Jeshua, "Jahve pelastaa", jonka kautta me voimme suoraan rukoilla Isää Jumalaa. Tai sekin on tietysti Isältä. Meidät on kutsuttu seuraamaan Jeesuksen esimerkkiä, aivan kuten hän tekee sitä mitä näkee Isän tekevän (Joh. 5:19).

23 Ja sinä päivänä te ette minulta mitään kysy. Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos te anotte jotakin Isältä, on hän sen teille antava minun nimessäni.
24 Tähän asti te ette ole anoneet mitään minun nimessäni; anokaa, niin te saatte, että teidän ilonne olisi täydellinen.
25 Tämän minä olen puhunut teille kuvauksilla; mutta tulee aika, jolloin minä en puhu teille enää kuvauksilla, vaan avonaisesti julistan teille sanomaa Isästä.
26 Sinä päivänä te anotte minun nimessäni; enkä minä sano teille, että minä olen rukoileva Isää teidän edestänne;
27 sillä Isä itse rakastaa teitä, sentähden että te olette minua rakastaneet ja uskoneet minun lähteneen Jumalan tyköä.
Joh. 16:23-27

Jeesus toteutti ja toteuttaa kaikessa ainoastaan Isänsä, lähettäjänsä, tahtoa sillä hän on alistanut oman tahtonsa Isän tahtoon (Joh. 6:38). Hänellä ei ole omia mielipiteitä, vaan Isän totuus (Joh. 5:30, Joh. 7:18). Meidät on kutsuttu seuraamaan Jeesusta ja elämään samalla mielenlaadulla kuin hän eli maan päällä .

...ei Kristuskaan elänyt itsellensä mieliksi...
Room. 15:3

5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
6 joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen (isos 2470; equal, in quantity or quality; saman arvoinen),
7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi (homoioma 3667; likeness, made like to, similitude; samanlainen), ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
8 hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.
9 Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
10 niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi (doxa), että Jeesus Kristus on Herra. 
Fil. 2:5-11

22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,
23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;
24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
27 Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle". Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu", niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa.
28Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.
1. Kor. 15:22-28

Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.
Ilm. 3:21

Jeesus ei ole meidän Isämme (Matt. 11:27) eikä hän ole Jumala (1Tim. 2:5, Gal. 3:20), vaan hän on Jumalan Poika (Matt. 16:16). maailman kuningasten Kuningas ja herrain Herra (Ilm. 17:14, Ilm. 19:16), kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija, tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, jolle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen. (Ilm. 1:5-6). Hän on meidän Lunastajamme (Gal. 3:13, Tiit. 2:14) ja syntiemme Sovittaja (Kol. 1:20-21), Herramme (Room. 5:1) ja Isäntämme (Matt. 10:24), Opettajamme (Joh. 13:13), esikuvamme (1Piet. 2:21) ja veljemme (Matt. 12:50, Joh. 20:17, Hepr. 2:11), välimies ihmisen ja Jumalan välillä (1Tim. 2:5, Hepr. 9:15), mutta yhdessä hänen kanssaan ja hänen kauttaan me palvomme ja palvelemme Isää Jumalaa (Hepr. 2:12). Hän on seurakunnan pää (Kol. 1:18) ja jokaisen miehen pää, mutta Jumala on Kristuksen pää (1Kor. 11:3). Me olemme Kristuksen palvelijoita (Gal. 1:10) ja hänen kauttaan Jumalan palvelijoita. Me olemme Kristuksen, mutta Kristus on Jumalan (1Kor. 3:23). Jeesus on lähettänyt meidät tekemään hänen työtään maailmassa, jotta ihmiset tulisivat tuntemaan totuuden Jumalan valmistamasta pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Hän istuu Isän oikealla puolella ja hän tulee pian vapauttamaan Israelin ja noutamaan omansa. Rakastamalla, kunnioittamalla ja olemalla kuuliaiset Pojalle me hänen kauttaan rakastamme Isää Jumalaa.

Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä.
1Joh. 5:3

Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.
Joh. 15:10

22 Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle,
23 että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita  Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.
Joh. 5:22-23

Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, se ottaa vastaan minut; mutta joka ottaa vastaan minut, se ottaa vastaan hänet, joka on minut lähettänyt.
Joh. 13:20

Rakkaus Jumalaan on rakkaus lähimmäisiin, siis kaikkiin.

20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.
21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä.
1. Joh. 4:20-21

Ylistys mielletään usein laulamiseksi, mutta se on ennenkaikkea sydämen asenne ja kuuliaisuuden teko. Rakkaus on teko. Jeesuksen tahto on korottaa aina ja kaikessa Isää ja meidät on kutsuttu Jeesuksen seuraajiksi. Katso häntä, seuraa häntä!

"Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus".
Joh. 8:12

Tämän kaiken ymmärtäminen antaa lisää valoa siihen, että on kammottavaa juhlia joulua Jeesuksen kunniaksi, hän ei todellakaan ota sitä vastaan. Joulu on riivaajien oppia ja siinä on toinen jeesus.

19 Mitä siis sanon? Ettäkö epäjumalanuhri on jotakin, tai että epäjumala on jotakin?
20 Ei, vaan että, mitä pakanat uhraavat, sen he uhraavat riivaajille eivätkä Jumalalle; mutta minä en tahdo, että te tulette osallisiksi riivaajista.
21 Ette voi juoda Herran maljasta ja riivaajien maljasta, ette voi olla osalliset Herran pöydästä ja riivaajien pöydästä.
1Kor. 10:19-21

Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte
2. Kor. 11:4


*****


Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava.
2. Kor. 13:1

LAULAA YLISTYSTÄ

KENELLE VEISATAAN?

psallo 5567 (5)
sing 3, sing psalms 1, make melody 1


mutta että pakanat laupeuden tähden ovat ylistäneet (doxazo) Jumalaa, niinkuin kirjoitettu on: "Sentähden minä ylistän (exomologeo) sinua pakanain seassa ja veisaan (psallo) kiitosta  sinun nimellesi"
Room.15:9

Jaak. 5:13
Ef. 5:19
1. Kor. 14:15


VEISATA

ado 103 (5)
sing 5

19 puhuen keskenänne psalmeilla (psalmos) ja kiitosvirsillä (humnos) ja hengellisillä lauluilla (ode)veisaten (ado) ja laulaen (psallo) sydämessänne Herralle,
20 kiittäen (eucharisteo) aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.
Ef. 5:19-20

Kol. 3:16
Ilm.5:9
Ilm.14:3
Ilm.15:3

LAULAA YLISTYSTÄ

humneo 5214 (4)
sing an hymn 2, sing praise 2

kun hän sanoo: "Minä julistan sinun nimeäsi veljilleni, ylistän (humneo) sinua seurakunnan keskellä
Hepr. 2:12

Matt. 26:30
Mark.14:26
Apt. 16:25

ANTAA KUNNIA, LAULAA YLISTYSTÄ

aineo 134 (9)
praise 9

Ja paimenet palasivat kiittäen (aineo) ja ylistäen (doxazo) Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu.
Luuk. 2:20

Luuk. 2:13
Luuk.19:37
Apt.2:47
Apt. 3:8-9
Room. 15:11
Ilm. 19:5

YLISTYSLAULU

Ylistyslauluja kuvaavia sanoja ovat "psalmos" (8x), "ode" (5x) ja "humnos" (2x)

VIRSI

psalmos 5568 (7) psalm 5, book of Psalms 5

Sanoohan Daavid itse psalmien kirjassa: 'Herra sanoi minun Herralleni: Istu minun oikealle puolelleni,
Luuk. 20:42 (Ps. 110:1)

Luuk. 24:44
Apt. 1:20
Apt. 13:33
1.Kor. 14:26

Ef. 5:19-20
Kol. 3:16

HENGELLINEN LAULU, OODI

ode 5603 (7)
a song, lay, ode

Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla (ode), veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.
Kol. 3:16

Ef. 5:19
Ilm. 5:9
Ilm. 14:3
Ilm. 15:3

KIITOSVIRSI, HYMNI

humnos 5215 (2)
hymn 2

Ef. 5:19
Kol. 3:16


YLISTYS SANOILLA JA TEOILLA

KETÄ YLISTETÄÄN?

YLISTÄÄ, TEHDÄ SUUREKSI, KUNNIOITTAA

doxazo (verbi) 1392 (62)
glorify 54, honour 3, have glory 2, magnify 1, make glorious 1, full of glory 1

Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät (doxazo) teidän Isäänne, joka on taivaissa.
Matt. 5:16

Sentähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niinkuin ulkokullatut tekevät synagoogissa ja kaduilla saadakseen ylistystä (doxazo)ihmisiltä. Totisesti minä sanon teille: he ovat saaneet palkkansa.
Matt. 6:2

Matt. 9:8
Matt. 15:31
Mark. 2:12
Luuk. 2:20

Luuk. 4:15
Luuk. 5:25-26
Luuk. 7:16
Luuk. 13:13
Luuk. 17:15
Luuk. 18:43
Luuk. 23:47
Joh. 7:39

Jeesus vastasi: "Jos minä itse itselleni otan kunnian, niin minun kunniani ei ole mitään. Minun Isäni on se, joka minulle kunnian antaa, hän, josta te sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme',
Joh. 8:54

Joh. 11:4
Joh. 12:16
Joh. 12:23
Joh. 12:28
Joh. 13:31-32
Joh. 14:13

Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.
Joh. 15:8

Joh. 16:14
Joh. 17:1

4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.
5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.
Joh. 17:4-5

Joh. 17:10
Joh. 21:19Apt. 3:13
Apt. 4:21
Apt. 11:18Apt. 13:48
Apt. 21:20
Room. 1:21
Room. 8:30
Room. 11:13
Room. 15:16
Room. 15:9
1Kor. 6:20
1Kor. 12:26
2Kor. 3:10
2Kor. 9:13
Gal. 1:24
2Tess. 3:1
Hepr. 5:5
1Piet. 1:8
1Piet. 2:12

Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja; jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, minkä Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti. Amen.
1Piet. 4:11

1Piet. 4:14
1Piet. 4:16

Kuka ei pelkäisi, Herra, ja ylistäisi sinun nimeäsi? Sillä sinä yksin olet Pyhä; sillä kaikki kansat tulevat ja kumartavat sinua, koska sinun vanhurskaat tuomiosi ovat julki tulleet."
Ilm. 15:4

Ilm. 18:7

KUNNIA, KIRKKAUS, KIITOS, PALVONTA

doxa (subst.) 1391 (168)
glory 145, glorious 10, honour 6, praise 4, dignity 2, worship 1

Eikö ollut muita, jotka olisivat palanneet Jumalaa ylistämään (doxa) , kuin tämä muukalainen?
Luuk. 17:18

Matt. 4:8

Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.
Matt. 6:13

Matt. 6:29
Matt. 16:27
Matt. 19:28
Matt. 25:31
Mark. 8:38
Luuk. 2:9

"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"
Luuk. 2:14

Luuk. 2:32
Luuk. 4:6
Luuk. 9:26
Luuk. 9:31-32
Luuk. 12:27
Luuk. 14:10
Luuk. 19:38
Joh. 1:14
Joh. 2:11

En minä ota vastaan kunniaa ihmisiltä
Joh. 5:41

Joh. 5:44
Joh. 7:18
Joh. 8:50

Jeesus vastasi: "Jos minä itse itselleni otan kunnian, niin minun kunniani ei ole mitään. Minun Isäni on se, joka minulle kunnian antaa, hän, josta te sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme',
Joh. 8:54

Joh. 9:24
Joh. 11:4
Joh. 11:40
Joh. 12:41
Joh. 12:43
Joh. 17:5
Joh. 17:22
Joh. 17:24
Apt. 7:2
Apt. 7:55
Apt. 12:23
Apt. 22:11
Room. 1:23
Room. 2:7
Room. 2:10
Room. 3:7
Room. 3:23
Room. 4:20
Room. 5:2
Room. 6:4
Room. 8:18
Room. 8:21
Room. 9:4
Room. 9:23

Sillä hänestä (Jumalasta) ja hänen kauttansa ja häneen on kaikki; hänelle kunnia iankaikkisesti! Amen.
Room.11:36

Room. 15:7

Jumalan, ainoan viisaan, olkoon kunnia Jeesuksen Kristuksen kautta, aina ja iankaikkisesti. Amen.
Room. 16:27

Söittepä siis tai joitte tai teittepä mitä hyvänsä, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi.
1Kor. 10:31

1Kor. 11:7
1Kor. 11:15
1Kor. 15:40-41
1Kor. 15:43
2Kor. 1:20
2Kor. 3:7
2Kor. 3:9-11
2Kor. 3:18
2Kor. 4:4
2Kor. 4:6
2Kor. 4:15
2Kor. 6:8
2Kor. 8:19
2Kor. 8:23

Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
Gal. 1:5

Ef. 1:6
Ef. 1:12
Ef. 1:17-18
Ef. 3:16

Unto him be glory in the church by Christ Jesus throughout all ages, world without end. Amen.
Ef. 3:21

Filipp. 1:11

ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.
Filipp. 2:11

Filipp. 3:19
Filipp. 3:21

19 Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa.
20 Mutta meidän Jumalallemme ja Isällemme kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
Filipp. 4:19-20

Kol. 1:11
Kol. 1:27
1Tess. 2:6
1Tess. 2:20
2Tess. 1:9
2Tess. 2:14
1Tim. 1:11

Mutta iankaikkiselle kuninkaalle, katoamattomalle, näkymättömälle, ainoalle Jumalalle, kunnia ja kirkkaus aina ja iankaikkisesti! Amen.
1Tim. 1:17

2Tim. 4:18

Looking for that blessed hope, and the appearance of the glory of the great God, and of our Saviour Jesus Christ
Tiit. 2:13

Hepr. 1:3
Hepr. 2:7
Hepr. 2:9-10
Hepr. 3:3
Hepr. 9:5
Hepr. 13:21
Jaak. 2:1
1Piet. 1:7
1Piet. 1:11
1Piet. 1:21
1Piet. 1:24

Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja; jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, minkä Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti. Amen.

1Piet. 4:11

1Piet. 4:13-14
1Piet. 5:1
1Piet. 5:4

10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.
1Piet. 5:10-11

2Piet. 1:3
2Piet. 1:17

But grow in grace, and in the knowledge of our Lord and Saviour Jesus Christ. To him (God) be glory both now and for ever. Amen.
2Piet. 3:18

24 Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen,
25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.
Juuda 1:24-25

 ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle (Isälle) kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen.
Ilm. 1:6

Ilm. 4:9
Ilm. 4:11
Ilm. 5:12-13
Ilm. 7:12
Ilm. 11:13
Ilm. 14:7
Ilm. 15:8
Ilm. 19:1
Ilm. 19:7
Ilm. 21:11
Ilm. 21:23-24
Ilm. 21:26

LANGETA MAAHAN

LANGETA MAAHAN KUNNIOITUKSEN JA ALAMAISUUDEN OSOITUKSENA

proskuneo 4352 (60)
worship 60
1) to kiss the hand to (towards) one, in token of reverence
2) among the Orientals, esp. the Persians, to fall upon the knees and touch the ground with the forehead as an expression of profound reverence
3) in the NT by kneeling or prostration to do homage (to one) or make obeisance, whether in order to express respect or to make supplication
3a) used of homage shown to men and beings of superior rank
3a1) to the Jewish high priests
3a2) to God
3a3) to Christ
3a4) to heavenly beings
3a5) to demons

Tämä sana tuotti minulle päänvaivaa, sillä KJV kääntää sen sanalla "worship". Suomalainen käännös käyttää sanoja "palvoa", "kumartaa", "rukoilla kumartaen" tai "rukoilla".

proskuneo tarkoittaa "suudella kättä" merkkinä kunnioituksesta. Itämainen tapa langeta polvilleen ja koskettaa otsallaan maata alamaisuuden ja/tai syvän kunnioituksen osoituksena. Taivaallisen tai korkea-arvoisen edessä polvistuminen, maahan heittäytyminen tai syvään kumartaminen osoitettaessa kunnioitusta tai esitettäessä anomus tai pyyntö. Siis nöyrä kunnioituksen ja alamaisuuden osoitus, itämainen tapa. Aabraham ei palvonut heettiläisiä.

7 Niin Aabraham nousi ja kumarsi (shachah 7812) maan kansalle, heettiläisille,
8 ja puhui heille sanoen: "Jos teidän mieleenne on, että minä hautaan ja kätken vainajani, niin kuulkaa minua ja taivuttakaa Efron, Sooharin poika...
12 ...Ja Aabraham kumarsi (shachah 7812) maan kansalle
13 ja puhui Efronille, maan kansan kuullen, sanoen: "Jospa kuitenkin-oi, kuule minua! Minä maksan vainion hinnan; ota se minulta ja anna minun haudata siihen vainajani."
1. Moos. 23:7-13

1 Kun Jaakob nosti silmänsä ja katseli, niin katso, Eesau oli tulossa, neljäsataa miestä mukanaan. Silloin hän jakoi lapset Leealle, Raakelille ja molemmille orjattarille.
2 Ja hän asetti orjattaret lapsineen ensimmäisiksi, niiden jälkeen Leean lapsineen ja Raakelin Joosefin kanssa viimeiseksi.
3 Mutta itse hän astui heidän edellänsä ja kumartui (shachah) maahan seitsemän kertaa, kunnes oli saapunut veljensä eteen.
4 Mutta Eesau riensi häntä vastaan ja sulki hänet syliinsä, halasi häntä kaulasta ja suuteli häntä; ja he itkivät.
1. Moos. 33:1-4

Mooses meni appeansa vastaan, kumarsi (shachah) ja suuteli häntä. 
2. Moos. 18:7

proskuneo 4352

ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan (proskuneo)."
Matt. 2:2

Ja hän lähetti heidät Beetlehemiin sanoen: "Menkää ja tiedustelkaa tarkasti lasta; ja kun sen löydätte, niin ilmoittakaa minulle, että minäkin tulisin häntä kumartamaan".
Matt. 2:8

Niin he menivät huoneeseen ja näkivät lapsen ynnä Marian, hänen äitinsä. Ja he lankesivat maahan ja kumarsivat häntä, avasivat aarteensa ja antoivat hänelle lahjoja: kultaa ja suitsuketta ja mirhaa.
Matt. 2:11

9 ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua".
10 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman'."
Matt. 4:9-10

Ja katso, tuli pitalinen mies ja kumartui maahan hänen eteensä ja sanoi: "Herra, jos tahdot, niin sinä voit minut puhdistaa".
Matt. 8:2

Kun hän tätä heille puhui, niin katso, eräs päämies tuli ja kumartui maahan hänen eteensä ja sanoi: "Minun tyttäreni kuoli juuri ikään, mutta tule ja pane kätesi hänen päällensä, niin hän virkoaa eloon".
Matt. 9:18

Niin venheessä-olijat kumarsivat häntä ja sanoivat: "Totisesti sinä olet Jumalan Poika".
Matt. 14:33

Mutta vaimo tuli ja kumarsi häntä ja sanoi: "Herra, auta minua".
Matt. 15:25

Silloin palvelija lankesi maahan ja rukoili (proskuneo) häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle kaikki'.
Matt. 18:26

Silloin Sebedeuksen poikain äiti tuli poikineen hänen tykönsä ja kumarsi häntä, aikoen anoa häneltä jotakin.
Matt. 20:20

Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: "Terve teille!" Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät  hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat (proskuneo) häntä.
Matt. 28:9

Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat (proskuneo) häntä, mutta muutamat epäilivät.
Matt. 28:17

Kun hän kaukaa näki Jeesuksen, juoksi hän ja kumartui maahan (proskuneo) hänen eteensä
Mark. 5:6

Ja he löivät häntä päähän ruovolla, sylkivät häntä ja laskeutuen polvilleen kumarsivat (proskuneo) häntä.Mark. 15:19

"Kirjoitettu on: 'Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman (proskuneo)'."
Luuk. 4:7-8

Ja he kumarsivat häntä ja palasivat Jerusalemiin suuresti iloiten.
Luuk. 24:52

Niin hän sanoi: "Herra, minä uskon"; ja hän kumartaen rukoili häntä.
Joh. 9:38

Ja oli muutamia kreikkalaisia niiden joukosta, jotka tulivat ylös juhlaan rukoilemaan.
Joh. 12:20

Ette; vaan te kannoitte Molokin majaa ja Romfa jumalan tähteä, niitä kuvia, jotka te olitte tehneet kumarrettaviksenne. Sentähden minä siirrän teidät toiselle puolelle Babylonin.'
Apt. 7:43

Ja hän nousi ja lähti. Ja katso, siellä kulki etiopialainen mies, Etiopian kuningattaren Kandaken hoviherra, mahtava mies ja koko hänen aarteistonsa hoitaja; hän oli tullut Jerusalemiin rukoilemaan (proskuneo).
Apt. 8:27

Leväsen käännös:

Ja hän nousi, meni ja hänet kohtasi yksi uskovainen, joka tuli Kuus’sta, Kandak’n, kuusilaisten kuningattaren valtias, ja hänellä oli valta yli koko hänen rahavarastonsa, ja hän tuli kumartamaan Jerusalemissa.

Ja kun Pietari oli astumassa sisään, meni Kornelius häntä vastaan, lankesi hänen jalkojensa juureen ja kumartui maahan.
Apt. 10:25

Niinkuin voit saada tietää, ei ole kuin kaksitoista päivää siitä, kun menin Jerusalemiin rukoilemaan.
Apt. 24:11

hänen sydämensä salaisuudet tulisivat ilmi, ja niin hän kasvoilleen langeten rukoilisi Jumalaa ja julistaisi, että Jumala totisesti on teissä.
1Kor. 14:25

Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: "Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit".
Hepr. 1:6

Uskon kautta siunasi Jaakob kuollessaan kumpaisenkin Joosefin pojista ja rukoili sauvansa päähän nojaten.
Hepr. 11:21

Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan.
Ilm. 3:9

lankeavat ne kaksikymmentä neljä vanhinta hänen eteensä, joka valtaistuimella istuu, ja kumartaen rukoilevat häntä, joka elää aina ja iankaikkisesti, ja heittävät kruununsa valtaistuimen eteen sanoen:
Ilm. 4:10

Ja ne neljä olentoa sanoivat: "Amen", ja vanhimmat lankesivat kasvoilleen ja kumartaen rukoilivat.
Ilm. 5:14

Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat (proskuneo) Jumalaa
Ilm. 7:11

Ilm. 9:20
Ilm. 11:1
Ilm. 11:16
Ilm. 13:4
Ilm. 13:8
Ilm. 13:12
Ilm. 13:15
Ilm. 14:7
Ilm. 14:9
Ilm. 14:11
Ilm. 15:4
Ilm. 16:2
Ilm. 19:4
Ilm. 19:10
Ilm. 19:20
Ilm. 20:4
Ilm. 22:8-9

SIUNATA, KIITTÄÄ

eulogeo 2127 (44)
bless 43, praise 1

Ja he olivat alati pyhäkössä ja ylistivät (eulogeo) Jumalaa.
 Luuk. 24:53


Matt. 5:44
Matt. 14:19
Matt. 21:9
Matt. 23:39
Matt. 25:34
Matt. 26:26
Mark. 6:41
Mark. 8:7
Mark. 10:16
Mark. 11:9-10
Mark. 14:22
Luuk. 1:28
Luuk. 1:42
Luuk. 1:64
Luuk. 2:28
Luuk. 2:34
Luuk. 6:28
Luuk. 9:16
Luuk. 13:35
Luuk. 19:38
Luuk. 24:30
Luuk. 24:50-51

Ja he olivat alati pyhäkössä ja ylistivät Jumalaa.
Luuk. 24:53

Joh. 12:13
Apt. 3:26
Room. 12:14
1Kor. 4:12
1Kor. 10:16
1Kor. 14:16
Gal. 3:9

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,
Ef. 1:3

Hepr. 6:14
Hepr. 7:1
Hepr. 7:6-7
Hepr. 11:20-21
Jaak. 3:9
1Piet. 3:9

SIUNATTU (JUMALA)

eulogetos 2128 (8)
blessed (said of God) 8

Mutta hän oli vaiti eikä vastannut mitään. Taas ylimmäinen pappi kysyi häneltä ja sanoi hänelle: "Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn (eulogetos) Poika?"
Mark. 14:61

Kiitetty olkoon Herra, Israelin Jumala, sillä hän on katsonut kansansa puoleen ja valmistanut sille lunastuksen
Luuk.1:68

nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.
Room. 1:25

heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen!
Room. 9:5

2Kor. 1:3
2Kor. 11:31
Ef. 1:3

Ylistetty (eulogetos) olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta
1. Piet. 1:3

KIITTÄÄ, OLLA KIITOLLINEN

eucharisteo 2168 (39)
give thanks 26, thank 12, be thankful 1

Ja hän otti ne seitsemän leipää ja kalat, kiitti, mursi ja antoi opetuslapsillensa, ja opetuslapset antoivat kansalle.
Matt. 15:36

Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä kaikki;
Matt. 26:27

Silloin hän käski kansan asettua maahan. Ja hän otti ne seitsemän leipää, kiitti, mursi ja antoi opetuslapsillensa, että he panisivat ne kansan eteen. Ja he panivat.
Mark. 8:6

Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä.
Mark 14:23

15 Mutta yksi heistä, kun näki olevansa parannettu, palasi takaisin ja ylisti (doxazo) Jumalaa suurella äänellä
16 ja lankesi kasvoilleen hänen jalkojensa juureen ja kiitti (eucharisteo) häntä (ketä?); ja se mies oli samarialainen.
17 Niin Jeesus vastasi ja sanoi: "Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän ovat?
18 Eikö ollut muita, jotka olisivat palanneet Jumalaa ylistämään (doxa), kuin tämä muukalainen?"
19 Ja hän sanoi hänelle: "Nouse ja mene; sinun uskosi on sinut pelastanut".
Luuk. 17:15-19

Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
Luuk. 18:11

Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: "Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne.
Luuk. 22:17

Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni."
Luuk. 22:19

Ja Jeesus otti leivät ja kiitti ja jakeli istuville; samoin kaloistakin, niin paljon kuin he tahtoivat
Joh. 6:11

Kuitenkin oli muita venheitä tullut Tiberiaasta lähelle sitä paikkaa, jossa he olivat syöneet leipää, sittenkuin Herra oli lausunut kiitoksen.
Joh. 6:23

Niin he ottivat kiven pois. Ja Jeesus loi silmänsä ylös ja sanoi: "Isä, minä kiitän sinua, että olet minua kuullut.
Joh. 11:41

Tämän sanottuaan hän otti leivän ja kiitti Jumalaa kaikkien nähden, mursi ja rupesi syömään.
Apt. 27:35

Ja kun veljet siellä saivat kuulla meistä, tulivat he meitä vastaan Appii Forumiin ja Tres Tabernaen kohdalle saakka; ja heidät nähdessään Paavali kiitti Jumalaa ja sai rohkeutta.
Apt. 28:15

Ensiksikin minä kiitän Jumalaani Jeesuksen Kristuksen kautta teidän kaikkien tähden, koska teidän uskoanne mainitaan kaikessa maailmassa.
Room. 1:8

koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
Room. 1:21

Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.
Room. 7:25

Joka valikoi päiviä, se valikoi Herran tähden; ja joka syö, se syö Herran tähden, sillä hän kiittää Jumalaa; ja joka ei syö, se on Herran tähden syömättä ja kiittää Jumalaa.
Room. 14:6

jotka minun henkeni puolesta ovat panneet oman kaulansa alttiiksi ja joita en ainoastaan minä kiitä, vaan myös kaikki pakanain seurakunnat,
Room. 16:4

Minä kiitän Jumalaani aina teidän tähtenne siitä Jumalan armosta, joka on annettu teille Kristuksessa Jeesuksessa,
1Kor. 1:4

Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen
1Kor. 1:14

Jos minä sen kiittäen nautin, miksi minua herjataan siitä, mistä kiitän?
1Kor. 10:30

kiitti, mursi ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni".
1Kor. 11:24

17 Sinä kyllä kiität hyvin, mutta toinen ei siitä rakennu.
18 Minä kiitän Jumalaa, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan;
1Kor. 14:17-18

en minäkään lakkaa kiittämästä teidän tähtenne, kun muistelen teitä rukouksissani,
Ef. 1:16

kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.
Ef. 5:20

Minä kiitän Jumalaani, niin usein kuin teitä muistan,
Filipp. 1:3

Me kiitämme Jumalaa, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isää, aina kun rukoilemme teidän edestänne,
Kol. 1:3

kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa,
Kol. 1:12

Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa.
Kol. 3:17

Me kiitämme Jumalaa aina kaikkien teidän tähtenne, mainiten teitä rukouksissamme, sillä lakkaamatta
1Tess. 1:2

Ja sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte.
1Tess. 2:13

Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.
1Tess. 5:18

Me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä,
2Tess. 1:3

Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.
2Tess. 2:13

Minä kiitän Jumalaani aina, muistaessani sinua rukouksissani,
Filem. 1:4

Me kiitämme sinua, Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka olet ja joka olit, siitä, että olet ottanut suuren voimasi ja ottanut hallituksen.
Ilm. 11:17

KIITTÄÄ, YLISTÄÄ

epaineo 1867 (6)
praise 4, laud 1, commend 1

Ja herra kehui väärää huoneenhaltijaa siitä, että hän oli menetellyt ovelasti. Sillä tämän maailman lapset ovat omaa sukukuntaansa kohtaan ovelampia kuin valkeuden lapset.
Luuk. 16:8

"Kiittäkää (aineo) Herraa (Jahve), kaikki pakanat, ja ylistäkööt (epaineo) häntä kaikki kansat". 
Room.15:11 (Ps. 117:1)

Minä kiitän teitä, että minua kaikessa muistatte ja noudatatte minun opetuksiani, niinkuin minä ne teille olen antanut.
1Kor. 11:2

Mutta tätä käskiessäni en kiitä sitä, että kokoontumisenne ei tee teitä paremmiksi, vaan pahemmiksi.
1Kor. 11:17

Eikö teillä sitten ole muita huoneita, niissä syödäksenne ja juodaksenne? Vai halveksitteko Jumalan seurakuntaa ja tahdotteko häväistä niitä, joilla ei mitään ole? Mitä minun on teille sanominen? Onko minun teitä kiittäminen? Tässä kohden en kiitä.
1Kor. 11:22

KIITOS

epainos 1868
approbation, commendation, praise

vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa (epainos), ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.
Room. 2:29

Sillä hallitusmiehet eivät ole niiden pelkona, jotka tekevät hyvää, vaan niiden, jotka tekevät pahaa. Jos siis tahdot olla esivaltaa pelkäämättä, niin tee sitä, mikä hyvää on, ja sinä saat siltä kiitoksen (epainos)
Room. 13:3

Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.
1Kor. 4:5

Ja me lähetämme hänen kanssaan veljen, jota evankeliumin julistamisesta kiitetään kaikissa seurakunnissa
2Kor. 8:18

sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa,
Ef. 1:6

että me olisimme hänen kirkkautensa kiitokseksi, me, jotka jo edeltä olimme panneet toivomme Kristukseen.
Ef. 1:12

 sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi-hänen kirkkautensa kiitokseksi.
Ef. 1:14

täynnä vanhurskauden hedelmää, jonka Jeesus Kristus saa aikaan, Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi.
Filipp. 1:11

Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa;
Filipp. 4:8

että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.
1Piet. 1:7

kuin käskynhaltijoille, jotka hän on lähettänyt pahaa tekeville rangaistukseksi, mutta hyvää tekeville kiitokseksi;
1Piet. 2:14

ANTAA KIITOS

anthomologeomai 437 (1)
give thanks 1

Ja juuri sillä hetkellä hän tuli siihen, ylisti (anthomologeomai) Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta.
Luuk. 2:38

TUNNUSTAA, KIITTÄÄ

exomologeo 1843 (11)
confess 8, thank 2, promise 1

Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: "Minä ylistän (exomologeo) sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.
Matt. 11:25


Matt. 3:6
Mark. 1:5
Luuk. 10:21
Luuk. 22:6
Apt. 19:18

Sillä kirjoitettu on: "Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa".
Room. 14:11

mutta että pakanat laupeuden tähden ovat ylistäneet Jumalaa, niinkuin kirjoitettu on: "Sentähden minä ylistän sinua pakanain seassa ja veisaan kiitosta sinun nimellesi".
Room. 15:9

ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.
Filipp. 2:11

Jaak. 5:16
Ilm. 3:5

YLISTÄÄ AUTUAAKSI, TUNNUSTAA SUURUUS

makarizo 3106 (2)
call blessed 1, count happy 1

Katso, me ylistämme autuaiksi (makarizo) niitä, jotka ovat kestäneet; Jobin kärsivällisyyden te olette kuulleet, ja lopun, jonka Herra antaa, te olette nähneet. Sillä Herra on laupias ja armahtavainen.
Jaak. 5:11

Luuk. 1:48

AUTUAAKSI YLISTETTY, SIUNATTU

makarismos (subst.) 3108 (3)
blessedness 3

niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi (makarismos) sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja
Room. 4:6

Room. 4:9
Gal. 4:15

JULISTAA SUUREKSI, SUURENTAA

megaluno 3170 (8) magnify 5, enlarge 2, show great 1

minun hartaan odotukseni ja toivoni mukaan, etten ole missään häpeään joutuva, vaan että Kristus nytkin, niinkuin aina, on tuleva ylistetyksi (magnified) minun ruumiissani kaikella rohkeudella, joko elämän tai kuoleman kautta.
Fil. 1:20

Matt. 23:5

Ja Maria sanoi: "Minun sieluni suuresti ylistää (magnify) Herraa ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani
Luuk. 1:46

Luuk. 1:58
Apt. 5:13

sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän (magnify) Jumalaa. 
Apt. 10:46

Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti (magnified) .
Apt. 19:17

2Kor. 10:15

TUNNUSTAA, TUODA JULKI

homologeo 3670 (21)
confess 17, profess 3, promise 1, give thanks 1, confession is made 1, acknowledgeth 1

Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria
, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät tunnustavat (homologeo).
Hepr. 13:15

Matt. 7:23

Matt. 10:32
Matt. 14:7
Luuk. 12:8
Joh. 1:20
Joh. 9:22
Joh. 12:42
Apt. 23:8
Apt. 24:14
Room. 10:9-10
1Tim. 6:12
Tiit. 1:16
Hepr. 11:13
1Joh. 1:9
1Joh. 2:23
1Joh. 4:2-3
1Joh. 4:15
2Joh. 1:7

PALVOA, OLLA HARRAS

sebomai (verbi) 4576 (10)
worship 6, devout 3, religious 1

mutta turhaan he palvelevat (sebomai) minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'.
Matt. 15:9, Mark. 7:7

Apt. 13:43
Apt. 13:50
Apt. 16:14
Apt. 17:4
Apt. 17:17
Apt. 18:7
Apt. 18:13
Apt. 19:27

PALVELLA, TEHDÄ PALVELUSTA

latreuo 3000 (21)
serve 16, worship 3, do the service 1, worshipper 1

Mutta Jumala kääntyi heistä pois ja hylkäsi heidät palvelemaan (latreuo) taivaan sotajoukkoa, niinkuin on kirjoitettu profeettain kirjassa: 'Toitteko te teurasuhreja ja muita uhreja minulle erämaassa neljänäkymmenenä vuotena, te, Israelin heimo?' 
Apt.7:42

Matt. 4:10
Luuk. 1:74
Luuk. 2:37
Luuk. 4:8
Apt. 7:7
Apt. 24:14
Apt. 26:7
Apt. 27:23

Sillä Jumala, jota minä hengessäni palvelen julistaen hänen Poikansa evankeliumia, on minun todistajani, kuinka minä teitä lakkaamatta muistan
Room. 1:9

Room. 1:25
Filipp. 3:3
2Tim. 1:3
Hepr. 8:5
Hepr. 9:9

kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!
Hepr. 9:14

Hepr. 10:2
Hepr. 12:28
Hepr. 13:10
Ilm. 7:15
Ilm. 22:3




###

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti